Har dere noen gang stått på en togstasjon, buss stasjon eller bare gått hjem fra butikken, å plutselig ut av det blå prikker noen deg på skulderen for å så si «unnskyld». Deretter er det en totalt fremmed person som spør deg om veien, eller kanskje hvordan man gjør noe. Kort fortalt: De trenger hjelp med noe.

Så hva er det beste eksemplet på nordmenn? Jo, vi får smålig panikk, litt svette og litt «hva faen var det der». Det er hvordan vi reagerer. For vi synes det hele er helt upassende og veldig ubehagelig. Har vi en venn på sidelinjen snur vi oss til de etterpå og rister på hodet, lol. Det var skikkelig «lol». Men skal jeg fortelle dere noe veldig «lol»? Jeg hadde ikke vært i LA nå om jeg ikke hadde vært den personen jeg alltid synes er så sær, som spør andre enn å finne ut av det selv. Å det verste var at jeg ikke engang tenkte over det. Jeg synes ikke det var et gram ubehagelig, og det syntes ikke personen jeg spurte heller.

Så jeg finner det ganske fascinerende. Hvor store, flotte manker vi nordmenn tror vi har. For egentlig er vi bare en liten selvopptatt dritt der vi går. Vi liker ikke at noen spør oss om noe. Plisssss ikke spør meg om noe. Jeg sitter her på toget og prøver å fikse problemene mine okey?


Åh nordmann, du kjære nordmannTIL DU SOM ALDRI BRYR DEG!

-A9

22 Responses to TIL DU SOM ALDRI BRYR DEG!

 1. Elsker at du seier «plis, ikkje spør meg om noko». Fordi… me nordmenn kan ikkje snakke med andre randoms. Dette merka eg VELDIG på då eg kom heim att frå Australia. Me er så SJUKT stille og seier ingenting til kvarandre.

 2. Åh, kjenner meg igjen! Var i New York i fjor, og det var en jente som kom bort til meg og sa at jakken min var fin. Jeg ble litt satt ut, men ble også veldig smigret. Det er sykt teit at man ikke tør å snakke med folk i norge. Kan ikke alle bare slutte og ta seg selv høytidelig? Jeg hadde ikke hatt noe problem med å snakke med vilt fremmede, men det er reaksjonen dems som får meg til å ikke gjøre det

 3. Leser alltid bloggen din, men kommenterer sjelden – MEN er som oftest alltid enig i det du skriver, og ville bare si at du har så innmari rett denne gangen også. Du er spot on. Kjenner jeg får sånn angst av å tenke på det, vet at jeg selv er en feiging og er livredd for å være en av de som er så ignorante at de bare tenker på seg selv. Kan bare håpe at med å være klar over det og å tenke over det, at jeg lærer. Og at andre gjør det samme. Når det skal være sagt, så er det ingenting som følest bedre enn når du ser du har klart å hjelpe noen med veien osv, men jeg stresser alltid over om jeg har gitt rett info haha..

  Takk for at du påpeiker sånne ting, det er så viktig!!

  Er så hyggelig å se at du trivest på reisen din, misunner deg skikkelig – men unner deg det veldig og! Masse lykke til videre, nyt LA:-*

 4. Jeg tror det kun er de som har bodd I utlandet eller reist I mer enn et par uker til ett annet sted enn Mallorca som skjønner seg på dette.

 5. For et innlegg! Totalt enig med deg! Kunne ikke ha sagt bedre selv.

  Kan du lage «på innsiden av min iphone» i dag og vist til hvilke og hvordan du har appene dine?

  Klem Ine Marie.

 6. Dette ble veldig stereotypisk .. Du drar alle nordmenn under samme kam, det er virkelig ikke sånn at alle er sånn. Jeg forstår poenget ditt, men det virker som om du prøver å sette deg selv i bedre lys.

  • Hmm, kan man ikke mene noe uten å dra alle under en kam? Jeg synes nå dette er mer enn sannheten på typiske nordmenn:)

 7. Helt enig! Og dette er ikke stereotyper Anna, dette er _faen_ sannheten. Jeg ble født i Norge og alt, men når jeg går til utlandet så er det en så stor forskjell.

 8. Enig med Anna! Jeg er ikke sånn, og jeg tror folk flest heller ikke er sånn. Det virker litt som om du snakker om 15 år gamle jenter. Men du har dog et poeng, det har du 🙂

 9. Detta var vell ikkje heilt rettferdig? Greit at me nordmenn er kjend for å vere kalde og «sære» ovanfor andre (og mange er nok og det), men pass deg litt for å dra alle under ein kam. Mange nordmenn som liker å hjelpe «randoms» 😉

 10. Det er trist å si, men dette innlegget ble altfor generaliserende for min del. Jeg liker bloggen din og leser den ofte, men, som Anna sier ovenfor her så drar du alle under en og samme kam. Jeg tror og håper ikke at nordmenn er slik som du beskriver, så ille er vi da vel ikke. Jeg har selv bodd 10 år i utlandet- både i Asia og USA og 10 år i Norge. Jeg opplever at slike folk som du har møtt på din reise eksisterer overalt. Jeg skjønner at du kanskje må sette ting litt på spissen for å kanskje få frem poenget kortfattet. Men her virker nesten litt som at du prøver å sette deg selv i bedre lys- nå som du har opplevd det store utlandet og hvor mye bedre ting er utenfor Norges landegrenser. Folk og kulturer er forskjellig. Man kan lære av hverandre, ja- men man må absolutt respektere slik ting er:-)

 11. Synes det er hyggelig å bli spurt om veien, når bussen går eller hva klokka skulle være jeg. Er ikke slik at jeg himler med øynene og løper og gjemmer meg for at en jeg ikke kjenner kom til å ta kontakt med meg. Og det er ikke slik at jeg føler meg som en komplett idiot om jeg må spørre fremmede om noe lignende selv. Kan skjønne at det er forskjell på oss nordmenn og mange andre der ute i verden, men ikke alle her er såå ille som vi skal ha det til.

 12. Sist noen prikka på meg og spurte om veien var i går. Jeg kan fort være den typiske jenta som reagerer med å tenk «hva faen?», men ikke i går. Det var ei jente som ikke kunne norsk, vil tro hun var rett rundt 20 år og det eneste hun klarte å si var «i have to report me» og at hun hadde vært her i to uker. Byen jeg bor i er ikke stor i det hele tatt, men for ei som har vært her i to uker og som ikke kan norsk, så vidt engelsk må det nok være ganske fremmed. Jeg tok følge med henne hele veien til rutebilstasjonen, hvor bussen min stod. Plassen hun skulle var like ved, så jeg pekte bare på bygningen. I det jeg skulle gå, klemte hun meg og sa «thank you! Thank you!» Ikke rart de blir så takknemlige når noen faktisk er hyggelige og hjelpsomme her til lands… Skulle bare ønske å vite at alt gikk fint med henne.

Leave a reply