Jeg kan nesten ikke tro at det er sant.

«Avtalen betyr at det svenske moteselskapet forplikter seg til å arbeide tett med Fns arbeidsorginisasjon ILO for å bedre arbeidsforhold, lønn og yrkesopplæring hos de 900 underleverandørene som H&M bruker. Det skal også bli lettere å organisere seg i fagforeninger. Klesmarkedet oversvømmes daglig med produkter som stammer fra en industri hvor millioner av arbeidere utnyttes. Arbeidstakerrettigheter svekkes grunnet økt konkurranse.

Fabrikker og selskaper underbyr hverandre for å kunne produsere billigst mulig for utenlandske importærer. De som ofte betaler prisen for dette er arbeiderne. Vi som forbrukere ønsker billige varer, men tenker ofte ikke på at dette er et resultat av sterk konkurranse, lav lønn og tvilsomme arbeidsforhold for arbeiderne som produserer varene.» 
(utdrag fra artikkelen)

Les hele saken HER

Akkurat nå sitter jeg her som en stolt blogger. En altfor altfor stolt blogger. Hvorfor? Pga av dere, og kun dere. For noen mennesker. Dere kan alle klappe dere selv på skulderne, for nå kan dere ha på samvittigheten at veldig mange mennesker forhåpentligvis vil få det bedre enn før. Etter alt slitet, alle avisene, alle samtalene og all kjempingen? Er noe endelig gjort. Dette er det DAGENS UNGDOM som har fått til, og jeg er så stolt. Jeg er så jævelig stolt over hver og en av dere, mine lesere, mine lesere som har fått til noe så stort og jeg er evig takknemlig. Endelig satte noen ord på det H&M ikke selv turte å fortelle meg. Endelig er det noen som tar tak. Endelig. For dere som lurer på om H&M har ordnet noen tur til ned til Kambodsja? Nei, det har de ikke. Det ble som jeg forventet, veldig stille. Men dette? Dette er en så utrolig viktig start på noe større. Så mange mennesker er nå informert om hva som skjer rundt en, og dere er de som har spredd mine små tekster på en simpel blogg. Det er ikke meg noen skal takke, det er hver og en av dere. Tusen takk.

-A9

42 Responses to Vi har oppnådd noe stort

 1. så utrolig bra jobba Anniken! Du har all grunn til å være stolt. Er så glad for at du aldri ga opp og la saken på hylla. Du er så sterk

 2. Det er helt Sykt! Tenk at en blogg har klart det! Takk til deg Anniken som skrev blogginnleggene. Takketale deg for at du dro til kabodsja og fortale oss hvordan det virkelig er!

  Nå gjenstår det bare å,se om,det virkelig blir gjort no!

  Jeg er i hvertfall i lykkerus.

 3. Du er så utrolig sterk Anniken og du har ALL rett til å være stolt av DEG selv nå! Du var fisken som svømte MOT strømmen og ikke MED den, til slutt endte du opp med å få resten av strømmen til å gå andre veien også!

  Jeg har beundret deg og bloggen din lenge og dette beviser bare hvorfor! Du er virkelig en person å se opp til! 🙂

 4. Åh, dette er bare helt suuupert! Håper så mange får det så mye bedre framover, det skulle bare mangle i 2014. Makan! Gratulerer 😀

 5. WIHO! FANTASTISK!!!!

  For en fantastisk endring. Takket være deg Anniken, som har valgt å være så tøff, å gjøre dette!

  Du er et idol og forbilde. Skulle gitt deg en pris for pågangsmotet ditt, for det er helt rått!

  www. neineidu.blogg.no (blogg om sex og samliv) men de negative sidene som ikke blir snakket om, de «glemte» voldtektene som ekstremt mange unge jenter blir rammet av.

  Vennligst ta dere en titt innom jenter, dette er et samfunnsproblem som må bli spredd videre for å kunne gjøre det bedre!

  Hilsen stavangerjente 19

 6. JO, vet du hva? du skal ha en stor takk for dette! det er du som har startet opp dette «styret» og du som har presset på! så du fortjener en STOR takk <3 ja, leserne har kanskje bidratt mye og vært med på dette presset! Men du Anniken, du har vært veldig flink! Dette er veldig bra jobbet! Vi(hvor du er en stooooor del) har faen meg gjort noe bra for mennesker som trenger det!

 7. Dette er helt fantastisk! Dette viser av om mange nok mennesker står sammen for å få til noe som virkelig betyr noe så klarer man det! Dette er virkelig helt fantastisk og det er en stor takk til deg Anniken som har vært ansikt utad og har tatt på deg dette! Dette har gjort det lett for oss lesere å støtte deg!

 8. Men husk Anniken. Hvis noen ikke hadde startet, hadde vi aldri kommet så langt. Hvis noen ikke hadde skrevet et blogginnlegg, som vi senere delte videre, hadde vi aldri kommet så langt. Og hvis noen ikke hadde hatt et så brennende engasjement for en så viktig sak, så hadde vi aldri kommet så langt. Og denne noen det er deg.

 9. helt fantastisk! Husk at det helt sikkert ikke hadde blitt gjort noe av, om ikke du startet en sak om det, så all respekt til deg! Du er virkelig et godt forbilde, Anniken. Nå ble jeg glad 🙂

 10. Wooow, dette er jo supert!!! Det var jo du som startet dette da, så du har vært så sykt flink, og du har absolutt all grunn til å være stolt :):)

 11. Jeg er så stolt over deg! Du har stått på og så klart har du fått hjelp fra lesere, men herregud du er så fantastisk åå jeg ble så glad nå!! Fikk frysninger, nå får jeg sove godt:)

 12. Tusen takk, Anniken! Du har stått på og gitt av deg selv for å få til dette, og tenk – DU har «reddet» livene til maaange mennesker nå. Gratulerer, takk, og lykke til videre.

 13. Jeg er så imponert over hva du har fått til! Jeg er selv veldig samfunnsengasjert og dette er noe av det mest beundringsverdige jeg har opplevd! Du er en fantastisk person, så dyktig og modig. Gratulerer så mye 🙂

 14. så fantastisk bra! Mye av dette er på grunn av at du turte å gjøre noe, stå i mot media og hm. Utrolig bra gjort Anniken, du har all grunn til å være stolt. Sikker på at du har gjort hverdagen til mange mennesker mye bedre. Stå på videre!

 15. utrolig bra det du har fått til!!

  du er et ekstremt stort forbilde for fremtiden, å du har tatt et stort skritt innenfor fremtiden! bra jobbet, du viser at ingenting er umulig og at man skal stå opp for sine meninger!

 16. Så fantastisk bra! Herregud så herlig med oppegående unge bloggere so broker makten de har til noe fornuftig og fint. Du er bra!

 17. Du er et utrolig stort forbilde for både ungdom og voksne. Du er mer inntellegent enn mange voksne mennesker jeg kjenner. Du fortjener også et stort klapp på skulderen, Anniken. Du klarte det, du også. Med litt hjelp, har du klart å snu verden et lite hakk fremover. Du er hva en blogger burde være, og jeg syns synd på de som ikke får muligheten til å vite hvem du er og lese dine argumenter og meninger. Vær stolt av deg selv, virkelig.

 18. Hei, jeg har lest bloggen din utrolig lenge, men har aldri lagt igjen en kommentar. Så jeg tenkte altså at det var på tide. For det første så elsker jeg måten bloggen din har utviklet seg på. De emnene du skriver om å generelt måten du formulerer deg på liker jeg veldig godt. Jeg syntes du er utrolig vakker, og tenkte at jeg rett å slett bare måtte si det!

  Keep up the good work!

  Beklager for at jeg kanskje virker litt rar..? Men det har seg slik at jeg har vært sterk motstander av alkohol i alle mine atten år, men denne helgen bestemte jeg meg endelig for å prøve.. Jeg har vel egentlig litt fylleangst, for jeg husker ikke så mye. Men det er ikke meningen å skrive om dette i DITT kommentarfelt, er bare det at jeg blir så fort revet med, men jeg har skrevet et helt eget innlegg om helgen på bloggen min da 🙂

  Jeg håper at du har hatt en kjempe fin start på denne uken, og at du koser deg i massevis! Kleem <3

 19. Så fantastisk! Du er så flink Anniken, og du er til stor inspirasjon for andre som også brenner for saker som dette, eller andre 🙂

 20. Du har gjort så mye bra og du er så tøff, Anniken. Hva du har gjort og fått til er så bra. Får frysninger her jeg sitter bare jeg tenker på det. Du er en så stor inspirasjon. Hvis det er en person i hele verden som jeg virkelig ser opp til, så er det deg. Har gått et lys gjennom meg. Du er grunnen. Ungdommen, vi, alle sammen, må gjøre en forskjell her i verden. Det er så lite som skal til for oss for at noen der ute skal få det bedre. Tenk om menneskene i Norge ga 1 kr til en familie som er fattig? Det hadde utgjort så utrolig mye. Men vi, vi skjønner ikke. Vi skjønner ikke hvor gale det faktisk er. Vi merker ikke om vi mister noen kroner eller hundrelapper. Det er ille. Vi er så overfladiske og bryr oss om ting som virkelig ikke betyr NOENTING i den virkelige verden. Verden er urettferdig. Jævlig urettferdig. Alle sammen i hele verden er like mye verdt. Hver gutt, hver jente, hvert barn, hvert eneste menneske. Trist å si, men er først nå jeg virkelig innser det. Det hjelper ikke bare å si dette, det må handles. Ting må forandres. Men jeg vet ikke hvordan. En dag, så skal noen kunne si at de forandret verden. Også skal alle kunne være glad, uten å tenke at det ikke er lov, fordi andre har det bedre. Stå på videre! Jeg er med deg

 21. Fysøren, du har bevist at man virkelig kan klare noe, bare vi tror på oss selv, har vilje nok og kjemper for det. Du har bevist at det eneste vi trenger for å forandre verden er tro, vilje og mot! I tillegg til god hjelp og gode støttespillere da 😉 MEN det er først og fremst DU som skal ha æren, det var DU som tok det første skrittet, det var DU som våget å begynne og det var DU som hadde mot nok til å prøve! Å gjett hva, du klarte det! Du er fantastisk menneske, som vi burde hatt flere av her i verden! Du er en inspirasjon for mange, du er et forbilde for mange, du er en helt for mange! Ikke minst for de nede i Kambodsja, du har reddet liv du, Anniken! Verden har så stor grunn til å være stolt over deg! Og ikke minst DU har stor grunn til å være stolt over deg selv!

  Kyss, klem og stolthet fra meg! <3 🙂 😉

 22. HÆ?! Helt sykt!

  Det er selvfølgelig deg vi skal takke. Det er du som har engasjert oss. tusentakk,Anniken 🙂

 23. Jeg gråt og jeg gråt da jeg så swetshopepisodene og du er virkelig en tøff person som jeg ser opp til takk for at du hjelpte dem!! Sendte selv klage til dem på Mail og ba dem om å virkelig skjerpe seg og nå ble jeg sykt glad

  Takk Anniken

  Takk Anniken

  Takk Anniken

 24. Jeg er egentlig ikke noe fan av bloggere og gidder ikke følge med på dem, men du, Anniken! Du er virkelig verdt hvert sekund av tida jeg bruker på å følge med på. Du er en utrolig flott jente og et skikkelig forbilde. Jeg har forandra meg skikkelig pga. deg. Er så glad det fins folk som er som deg, og jeg håper det fins 1000 flere sånne, og om ikke, så håper jeg de blir »lagd» etterhvert, og da håper jeg du er inspirasjonen demmes. Jeg har grått flere ganger av av glede pga. deg når jeg har hvert på bloggen din, og når jeg så deg når du dro til Kombasja.

  Du er utrolig, aldri glem det! Fortsett det gode arbeidet, jeg håper det går fremover og at det du gjør/har gjort har forandra noens liv.

Leave a reply